Witamina C. Lek na wszystkie choroby.

Witamina C należy do substancji organizujących nasze zdrowie.

Tworzy podstawy funkcji systemu immunologicznego, wspiera muskulaturę serca, przemianę materii, oddychanie komórek i gospodarkę hormonalną. Wspomaga witalność, elastyczność i wydajność. Hamuje spadek energii w komórkach, stymuluje produkcję interferonu niezwykle pomocnego podczas leczenia w chorobach nowotworowych. Posiada właściwości obronne w stosunku do wielu substancji toksycznych, tj. ołów, dwusiarczek węgla, anilina i inne.

W publikacjach medycznych znajdziemy głęboko ukryte dowody, że witamina C to prosty, wielofunkcyjny eliksir, który może skutecznie leczyć wiele „nieuleczalnych”, śmiertelnych chorób, od polio aż po AIDS, a także różne rodzaje infekcji, tak błahych, jak i poważnych.

Zwierzęta żyjące na wolności bez problemów produkują w swoich organizmach ważną dla życia witaminę C. Tylko człowiek, małpa i kilka egzotycznych zwierząt straciło tę umiejętność. Jesteśmy więc zdani na źródła zewnętrzne.

Ponadto witamina C, jak każda witamina rozpuszczalna w wodzie, nie jest magazynowana w organizmie. Jej nadmiar w ciągu kilku godzin – a przy obciążeniu fizycznym jeszcze szybciej, zostaje wydalony z organizmu.

Nasz organizm przez cały czas narażony jest na działanie różnego rodzaju wirusów i bakterii chorobotwórczych, dlatego obowiązkowo powinniśmy zadbać o stały i odpowiedni jej poziom w naszym organizmie.

Bardzo trudne jest uzyskanie odpowiednio dużej dawki witaminy C z pożywienia. Wybór produktów zawierających tę witaminę jest ograniczony, a jej zawartość niska. Witamina C jest niezwykle wrażliwa na działanie światła, wysokiej temperatury i wilgoci. Wielu ekspertów jest zdania, że poprzez transport, magazynowanie, bezpośrednie działanie tlenu, gotowanie i fabryczne przetwarzanie żywności, może ulec zniszczeniu do 90 % pierwotnej witaminy C.

Dlatego chcemy zaproponować Państwu naturalną witaminę C o wyjątkowym składzie.

Cztery „super owoce”camu camu, acerola, aronia i jagody acai zawarte w jednym produkcie.

Camu Camu – jeden z najzdrowszych owoców.

Jagody te rosną w lasach tropikalnych Amazonii w Brazylii oraz Peru. Dzięki swojej czerwono – purpurowej barwie przypominają wiśnie. Wielkością przypomina dojrzałą cytrynę. W smaku są wyjątkowo kwaśne, ale za to bardzo wartościowe.
Przede wszystkim owoce te zawierają w sobie
przeogromną ilość witaminy „C”, która jest niezwykle ważna dla zdrowia naszej skóry, włosów oraz przy wspomaganiu odporności. Znajdziemy w nich przeciwutleniacze oraz trolox, czyli rozpuszczalną w wodzie pochodną witaminy „E”. Ponadto w owocach tych znajdziemy niezbędne pierwiastki oraz witaminy, do których należą wapń, fosfor, żelazo, beta-karoten. Na tym skład Camu Camu się nie kończy, ponieważ składają się one z bardzo cennych flawonoidów, antocyjanów, aminokwasów a także zawierają kwas elagowy.

Dzięki tym składnikom Camu Camu może bardzo dobrze wpływać na nasze zdrowie oraz samopoczucie. Owoce te wykorzystuje się przy leczeniu przeziębień i grypy. Wspomagają również pracę układu odpornościowego i pokarmowego oraz opóźnią procesy starzenia się organizmu. Co ważniejsze dostarczają nam cennych flawonoidów, które chronią nas przed rożnymi chorobami układu sercowo-naczyniowego. Często wykorzystywane są w profilaktyce nowotworowej. Mogą również zapobiec takim chorobom jak nieswoiste zapalenia jelit i reumatoidalne zapalenie stawów. Regularne ich spożywanie przywraca witalność i stabilizację chemiczną przy funkcjonowaniu mózgu.

Acerola pochodzi z wysp karaibskich i Ameryki Środkowej

Obecnie Acerola używana jest do produkcji preparatów witaminowych polecanych przy przeziębieniach i infekcjach oraz chorobach przewlekłych. W medycynie tradycyjnej owoce te były stosowane przy leczeniu dyzenterii, biegunki oraz chorobach wątroby.

Acerola dostarcza również do naszego organizmu tiaminy, witaminę „A”, niacynę oraz karotenoidy. Najważniejsze jest to, iż chroni nas przed zachorowaniem na przeróżne choroby spowodowane niedoborem witaminy „C”. Wzmacnia odporność oraz przyjmuje się ją w przypadku zmagania się z miażdżycą, ponieważ zapobiega sklejaniu się płytek krwi. Pomoże z problemami ze stawami, gdyż wpływa na syntezę kolagenu. Dodatkowo hamuje reakcje alergiczne oraz wzmacnia naszą skórę i kości.

Aronia jest bombą witaminową

To jeden z najzdrowszych owoców, który zawiera witaminę „C”, witaminy z grupy „B” (B1, B2, B6) oraz „E”. Dodatkiem są składniki mineralne, przeciwutleniacze i mikroelementy. To jedyne doskonałe źródło witaminy PP, a jej owoce posiadają właściwości odżywcze i antytoksyczne.

Wyciąg z aronii skutecznie reguluje nadciśnienie tętnicze, chroni przed chorobami serca oraz zapobiega odkładaniu się cholesterolu w tętnicach. Zmniejsza również stany zapalne naczyń krwionośnych. Zapobiega miażdżycy oraz działa uspokajająco i przeciwkrwotocznie. Dzięki obecności antyoksydantów chroni organizm przed nowotworami.

Stosowana może być w profilaktyce różnych chorób, w tym tzw. cywilizacyjnych. Obecność antocyjanów w aronii opóźnia procesy starzenia się organizmu, uodparnia skórę na działanie szkodliwych promieni słonecznych UV i usprawnia przemianę materii.

Aronia zawiera katechiny więc dobrze wpływa na układ trawienny. Pomoże przy leczeniu nadciśnienia, w profilaktyce zawałów, demencji, udarów mózgu, chorób Alzheimera i Parkinsona, zwiększa odporność układu immunologicznego. Terapeutyczne działanie zawdzięcza bioflawonoidom, dzięki którym „troszczy się” o dobrą kondycję naczyń krwionośnych. Pomóc więc może osobom ze skłonnością do powstawania żylaków. Ochroni również błonę śluzową żołądka przed szkodliwym działaniem kwasu solnego oraz alkoholu.

Acai pochodzi z lasów deszczowych Amazonii

Ta egzotyczna jagoda posiada właściwości prozdrowotne i odżywcze. Dzięki czynnym związkom biologicznym posiada ogromny potencjał antyoksydacyjny oraz korzystnie działa w profilaktyce chorób cywilizacyjnych, w tym chorób sercowo – naczyniowych.

Zawarte w niej fitosterydy wspomagają utrzymywanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystny wpływ na naczynia krwionośne zawdzięcza polifenolom, a zawarte w niej składniki aktywne wspomagają regulację ciśnienia tętniczego oraz stężenia glukozy we krwi.

Zawarte w jagodach acai antocyjany wpływają na poprawne widzenie. Polepsza się adaptacja oczu do widzenia po zmroku, ograniczony zostaje rozwój wad wzroku i poprawia się mikrokrążenie w gałkach ocznych. Dzięki właściwościom przeciwutleniającym, jagody te skutecznie usuwają z organizmu wolne rodniki, które uszkadzają DNA naszych komórek i przyczyniają się do rozwoju wielu chorób i przyspieszeniu procesu starzenia. Związki aktywne wspomagają usuwanie toksyn z organizmu. Acai obniża stężenie glukozy oraz insuliny we krwi, a dzięki temu mogą się one utrzymywać na stabilnym poziomie.

Jagody acai zawierają w sobie witaminy A, E oraz witaminy z grupy B, a także składniki mineralne (magnez, żelazo, selen, wapń) i 19 różnych aminokwasów egzogennych, czyli takich, które musimy dostarczać do organizmu wraz z pożywieniem. Co najważniejsze, znajdziemy w nich związki fenolowe, fitosterole i bioflawonoidy.

Super C, to o wiele więcej, aniżeli witamina C. 

Synergia czterech silnych antyutleniaczy – Camu Camu, Aceroli, Aronii i Acai, łącznie z minerałami i witaminami, które są w ich naturalnym składzie to wyjątkowa formuła, z którą skutecznie wzmocnisz swój organizm i układ odpornościowy. Super C to źródło zdrowia, energii i dobrego samopoczucia.

Tu możesz kupić Super C

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *